Dala-Floda Värdshus  
 

Härliga höst!

 
  Värdshuset Mat & Logi & Paket Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Restaurang   Rum   Priser och paketerbjudande    

Priser
Bed & Breakfast
Från 725 kr/person
i dubbelrum

990 kr/person
i enkelrum


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvarnsjön

Gott, Rent och Rättvist, Slowfoods signum

Midsommarfirande i vår by

Många sittplatser i trädgården

Fäbodtur med Lill-Karin och Bella

Munthes Hildasholm i Leksand

Skating på Flosjön

Vinter i Dalarnas Lustgård

Nyårsfirande med eld, svävande lyktor och skål vid Flosjön

Valborrar, fula som stryk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paketerbjudande under året
"Efter bara några minuter känns pulsens slag lugnare......" Ja, det är värt ett besök på Värdshuset intill skogarna och Flosjön även en kortare tid.

I köket lagas maten på 100% ekologiska råvaror. Restaurangen har poäng i White Guide, fjärde bästa i Dalarna!

Vid Flosjön, nära Värdshuset, finns bad och möjlighet till kanot- och lkajakturer. Vintertid plogad långfärdsskridskobana. Den vedeldade bastun vid badet kan bokas via oss. Byalaget tar 500 kr för hyra, ved och eldning sommartid. 600 kr vintertid.

Vandring till Kvarnsjön eller längs Västerdalälven över broarna ger fina och vackra upplevelser.

... och Sommar igen 2022!
Midsommarfirande 2022 Skicka förfrågan/boka
Vår by, Syrholen, har en egen midsommarstång som vi tillsammans klär med blommor och blad på förmiddagen. Du får gärna vara med. Kl 18 börjar dansen till spelmansmusik.

Svemesterpaket 2022 Skicka förfrågan/boka
Vi kan erbjuda tre dygns vistelse med bed and breakfast, onsdag-söndag, under sommaren. Pris från 1990 kr per person. I priset ingår del i dubbelrum, och tre stycken 100 % ekologisk härlig frukost.

I byn finns HjortOlars Café för goda lunchmackor, Flokullornas Kök för middagar och matvaruaffär för picnicmat.

Forsränning längs Västerdalälven Skicka förfrågan/boka
En upplevelse av naturens krafter. Far nedför Västerdalälvens forsar. Bo på Värdshuset med bästa frukosten.

Länk till Västerdala Fors & Äventyr

Länk till DalaRiverAdventure

Lill-Karin guidar med häst och trilla längs fäbodled Skicka förfrågan/boka
En fantastisk natur- och kulturupplevelse i sakta mak genom Dala-Floda och längs fäbodleden till kulturområdet Kvarna. Väl framme smakar det gott med fäbodmat och petterkaffe. Skicka förfrågan så lämnar vi offert.

Golfbanor nära Värdshuset
Golfspel på närliggande golfbanor i Gagnef, Snöån, Leksand, Tällberg, Rättvik, Dala-Järna eller Borlänge. Vi kan boka greenfee.

Vinter
Skating i Dala-Floda Skicka förfrågan/boka
På Flosjön, intill Värdshuset, finns en plogad bana för långfärdsskridsko mm. och skidspår intill stränderna. Snörika vintrar finns ett underbart spår mot Floberget förbi myrar till fäbodarna. Elljusspår finns 4 km från Värdshuset.

Hyra långfärdsskridskor: 150 kr/person
Bada vedeldad bastu: 600 kr vintertid. Byalagets bastu hyrs uppvärmd. Elda själv 300 kr för hyra och ved.

Ingen ekologisk julinspirerad middag 2021
Kom och upplev en julinspirerad middag med mindre svinn och "lagom mätt". 100 % av råvarorna är MSC, KRAV-märkta eller ekologiska.

Middagen som är julinspirerad består av: Välkomstglögg, förrätt, varmrätt, dessertostar och dessert med julgott. Middagen serveras 4:e advent fredag och lördag kl 18.

Pris 660 kr för vuxen. Goda vin och dryckespaket finns och även möjlighet att övernatta. Se nedan, Adventspaket.

Inget adventspaket med övernattning 2021
Stjärnhimmelen är närvarande och har snön kommit blir det sparktur i den mysiga, genuina byn Syrholen. På Dala-Floda Värdshus är det advents-stämning och ekologisk julinspirerad middag.

Välkommen till en ekologisk och julinspirerad middag med fyra rätter, övernattning i dubbelrum samt frukost från 1495 kr/person fredag eller lördag. Pris enkelrum 1695 kr/person. Vår mat lagas på 100 % ekologiska råvaror, köket är KRAV-certifierat med 3 märken som innebär minst 90 % KRAV-godkända råvaror.

Inget Nyårsfirande 2021-2022
Gott Nytt 2021! Skål intill brasa vid Flosjön. Nyårsafton firar vi med ett välkomnande glas ekologisk champagne, god middag i slowfood-anda. Välkommen den 30 dec. 2020 och fira det nya året, helpension i 2 dygn pris från 3 490 - 3 990 kr/person med boende i dubbelrum. 3 990 kr/ person för enkelrum.

I priset ingår/person: En två-rätters middag, två frukost, en lunch, fika med saffransbröd, välkomstskål i champagne, en fyra-rätters gourmetmiddag ett glas mousserande vin. Goda alkoholfria alternativ finns.

Våren
Valborrar - Tradition sista april i Dala-Floda

Valborrar - En tradition i Dala-Floda sedan urminnes tider. Förutom det traditionella Valborgsmässo-firandet med eldar har man även haft valborrar. Valborrar är utklädda personer som ska vara "fulare än trollen" och för oväsen vid eldarna. Traditionen härstammar från en tid då man trodde på häxor och troll, och de skulle nu inför vår och sommar skrämmas bort.

Vid Forsgärdet är det valborgsmässoeld och det ryktas om att några riktigt ruggiga Valborrar kommer dit... därefter är det Valborreparad och prisudelning på Strandbackens folkpark.

Se http://strandbackensfolkpark.se/evenemang/