Dala-Floda Värdshus klicka Dig tillbaka till Hem
 
 

Vinter kom!

 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
     

Aktuellt
Hotellet öppet juni-augusti Måndag kl 15-söndag kl 11

Hotellet öppet sept-maj Vissa helger, 2:a och 3:e advent, nyår- och trettondags helgerna

Restaurangens öppettider vecka 25-32
Middag kl 19 måndag-lördag förbokas. Telefon 0241-22050 eller skicka ett mail

Restaurangens öppettider vecka 33-24
Restaurangen har öppet måndag - lördag för middagar då vi har boende gäster. Ring så berättar vi mera. För övrigt ÖPPET VID FÖRBOKNINGAR. Lunch eller middag, min. 10 pers. Boka 0241-22050.

Kalender 2019, ej färdig. 2018 var så här
Broderikurs, Floda hemslöjd arrangerar 20-22 april Fullbokat

Akvarellmåleri 2-6 maj. Fullbokat

Tvåändsstickning och påsöm 18-20 maj. Kursledare Anna-Karin Jobs Arnberg och Karin Kahnlund

Kulningskurs 26-27 maj. kursledare Agneta Stolpe Fullbokat

Midsommarfirande 21-24.6 Dans runt midsommarstången i vår by! Paketerbjudande för 2 eller flera dygn.

Komidsommarfest 1.7-8.7

1 juli kl 11. Invigning vid Flosjön Kyrkkaffe i Värdshus- trädgården, 50 kr/person.

2 juli Kl 19 på Värdshuset
Entré: 150 kr Musik och underhållning. Jonases Bar håller öppet från kl 18.0

5-12 aug. Operafestival i Dala-Floda. På Värdshuset Operamiddag 10 aug. kl. 19 Anna Eklund Tarantino med vänner. Måste upplevas - mat, underhållning och sång i en fantastisk kombination.

Kl 19. Pris 590 kr för OPERA och 3 rätters middag. Ring 0241-22050 och boka bord!

Se: Dala-Floda Operafest

15-18 november Yoga & ayurveda weekend

Julmiddag 3:e & 4:e advent Ekologisk och närproducerad

Adventspaket 3-4 advent Middag, övernattning och frukost.

Nyårsfirande 30 dec-1 jan Helpension och övernattning, se högerspalt för innehåll och bokning.

Mer information se Paketerbjudande

GOTT NYTT ÅR!

Bastubad vid Flosjön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

På Värdshuset
I vackra Dala-Floda har hösten kommit... Dagarna blir kortare och ljuset väsenligt att ta vara på. På värdshuset har bär och kryddor skördats och fröer insamlats. De ekologiska jordgubbarna från Tillmans i Grangärde blev till sylt och marmelad rekordtidigt, redan i början av juli. Vi har bl.a den ryska äppelsorten Ananas Kanel som blivit till äppelmarmelad. Äppelmos, sviskon, plommon- och päronmarmelad står på rad i sina burkar- det är en fröjd med förädling av ren och bra mat.

Ekologiska julinspirerad middag
Kom och upplev en julinspirerad middag med mindre svinn och "lagom mätt". 100 % av råvarorna är MSC, KRAV-märkta eller ekologiska.

Middagen som är julinspirerad består av: Välkomstglögg, förrätt, varmrätt, dessertostar och dessert med julgott. Middagen serveras 2-3:e advent fredag och lördag kl 18. För sällskap > 10 personer kan vi erbjuda andra dagar och tider efter önskemål.

Pris 580 kr för vuxen. Goda vin och dryckespaket finns och även möjlighet att övernatta. Se nedan.

Adventspaket från 1275 kr/person Skicka förfrågan/boka
Stjärnhimmelen är närvarande och har snön kommit blir det sparktur i den mysiga, genuina byn Syrholen. På Dala-Floda Värdshus är det advents-stämning och ekologisk julinspirerad middag.

Välkommen till en ekologisk och julinspirerad middag med fyra rätter, övernattning i dubbelrum samt frukost från 1275 kr/person. Pris enkelrum 1530 kr/person. Vår mat lagas på 100 % ekologiska råvaror, köket är KRAV-certifierat med 3 märken som innebär minst 90 % KRAV-godkända råvaror.

Nyårsfirande 30/12-1/1 2019 Skicka förfrågan/boka
Gott Nytt 2019! Skål intill brasa vid Flosjön. Nyårsafton firar vi med ett välkomnande glas ekologisk champagne, god middag i slowfood-anda och Värdshusets traditionella glassbomb. Välkommen den 30 dec. 2018 och fira det nya året, helpension i 2 dygn pris från 3 290 - 3 690 kr/person med boende i dubbelrum. 3 690 kr/ person för enkelrum.

I priset ingår/person: En två-rätters middag, två frukost, en lunch, fika med saffransbröd, välkomstskål i champagne, en fyra-rätters gourmetmiddag ett glas mousserande vin. Goda alkoholfria alternativ finns.

Stanna ytterligare ett dygn inkl. två rätters middag. Pris från 890 kr/person.

I denna by, Dala-Floda som lockat många kreativa människor att slå ned bopålarna finns ett välkänt spinneri, Wålstedts Textilverkstad, ekologiskt lantbruk med gårdsbutik, fantastiska musiker, sångare och berättare, Hembygdsgård med gott fika öppet alla dagar i juli, trevlig ICA-handlare, fantastiskt natur- och kulturmiljö i Kvarna, Sveriges längsta träbro för bilar (tidigare en flottbro), Floda Hemslöjd, ett bad med bryggor och liten sandstrand, fina vandringsleder till fäbodar och mycket mycket mera samt genuin miljö och trevligt folk!

Kom till lugnet och den genuina miljön, ta promenader genom byarna och längs Västerdalälven, över olika broar till bruset från forsarna. Vandring eller cykling till fäbodar. Forspaddling eller gummibåt på älven. Besök på Wålstedts EKO butik, Wålstedts textilverkstad, Rehdes Loppis, konstnären Per Jons Gården, Avsluta dagen med bad i vedeldad bastu med dopp i Flosjön, ekologisk middag på Värdshuset - livskvalitet.

Paketerbjudanden, se Paketerbjudande

Byalagets bastu vid Flosjön kan bokas via https://boka.se/lisskasbastu/info eller via oss då du bor här.